lördag 25 februari 2012

Dumplings och fruktsallad.

Dumplings är helt klart en av mina favoriter.
Tack vare hjälp i köket blev allt klart till slut, det är lite pilligt att kavla, fylla degen och koka men väl värt besväret. Nästa gång ska jag ha en pastamaskin till hjälp, det borde gå att rulla ut tunna sjok av deg som sedan trycks ut i lagom stora bitar. En del av dumplings degen var glutenfri, fungerade bra möjligen var degen lite mer svårarbetad.
Jag följde receptet från Risvin och chili bloggen.(jag minskade ner på mängden salt) Dubbel sats så det blev en rejäl hög med dumplings!
Såsen svängde gästerna ihop som bestod av ljus soja, chinkiang vinäger, vitlök, ingefära och sesamolja, resterna ska vi steka till lunch imorgon vilket lyfter dumplings ännu mer!
 Efter en så stadig middag passade det perfekt med fruktsallad till efterrätt.


Inga kommentarer: