måndag 16 april 2012

Tofupytt och socca.

Kvällens topping på  soccan var en pytt av tofu och aubergine det blev hur gott som helst och veganskt blev det också. Ännu bättre hade det blivit om jag tagit lite mer liquid smoke när jag marinerade tofun.



Tofupytt.
400 g extra hård tofu (skär till små kuber)
Marinad: 1 msk Kinesiskt risvin, 1 msk worcestershire sauceoch 1 krm liquid smoke
Marinera så länge det bara går.
4 rödlök (fint hackade)
4 klyftor pressad vitlök
1 aubergine (skär i lika stora bitar som tofu)
1 röd paprika (Något större bitar än tofun)
2 sivri paprika (skär i 1/2 cm skivor)
1/2-1 dl gula russin
1(knappt) tsk hackad färsk chili gärna en med rejäl hetta
Lite timjan, oregano och lagom med salt
olivolja.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs chilin en liten stund, i med lök och vitlök
I med övriga ingredienser förutom tofun och stek tills auberginen är mjuk då är det dags för tofun som försiktigt vänds ner och får fräsa med grönsakerna i kanske tio minuter.


Inga kommentarer: