måndag 17 september 2012

Testat Afrikansk pepparsås.

I söndags sprang jag in på Taj Mahal och köpte en burk "Shito hot taditional pepper sauce. Den innehåller chili, räkor, olja, ingefära och en del annat dunder stark röra.
Jag kokade tofu och grönsaker i såsen gott blev det men jag tror mer på högrev som får ligga och möra till sig i såsen. En burk kostar 49 kronor och två matskedar pepparsås eldar på en gryta rejält!

Tofu och Shitosås.
400 g tofu (skär i kuber)
300 g kålrot (skär i lagom stora bitar)
3 morötter (något mindre bitar än kålroten)
3 gul lök (skär i rejäla bitar)
3 röd lök (se ovan)
saft från 1 lime
Några selleri (skär i 2 cm bitar)
3 msk fint hackad ingefära
4 klyftor pressad vitlök
2 rågade msk Shito
lite kokosolja
vatten samt eventuellt mera  salt.
Hetta upp oljan och stek ingefära och vitlök i några sekunder tillsätt Shito och fräs en stund till.
I med resten förutom tofu.
Vänd försiktigt ner tofu och lite vatten så det knappt täcker grönsaker och tofu.


Koka tills grönsakerna är mjuka.


Inga kommentarer: