fredag 13 januari 2012

Sonen lagat fiskcurry. (recept 376)

Laga mat är kul men visst är det härligt att komma hem och middagen nästan är klar.
Ikväll var det min son som komponerade kvällens curry.
Gott blev det synd bara att Lankas te och krydd imports extra starka curry inte är så stark.
Fiskcurry.
400g alaska pollock (skär i lagom stora bitar)
2 burkar kokosmjölk
2 sötpotatisar (skär i kuber, inte för små)
1 aubergine (något mindre bitar än potatisen)
2 gul lök (fint hackade)
3 pressade klyftor vitlök
2msk fint hackad ingefära
Saften från en lime
4msk curry och lagom med salt.
Kokosolja.
Hetta upp oljan och stek lök och vitlök en liten stund
I med curry och fräs i några minuter
Tillsätt grönsaker och kokosmjölk, koka tills potatisen är mjuk
Avsluta med att försiktigt röra ner fisken.

Inga kommentarer: