tisdag 24 januari 2012

Körv och chili. (recept 379)

Bosnisk korv igen till middag, den här gången utan bönor. Jag hade några grillade soltorkade tomater kvar som höjde korvröran ordentligt.

Korvröra med soltorkad tomat och chili.
500g bosnisk korv (skär i 1/2 cm tjocka skivor och halvera)
1 kartong krossad tomat
1dl risvin (Kinesiskt)
3 gul lök (fint hackade)
8 soltorkade tomater (fint hackade)
4 klyftor pressad vitlök
1tsk chiliflakes (gärna stark sort, Santa Marias är alldeles för milda)
2msk olja från de soltorkade tomaterna
En skvätt olivolja, svartpeppar och salt efter smak.
Hetta upp oljorna i en gryta och stek korven i några minuter.
I med lök och vitlök, stek tills löken mjuknat och fått fin färg.
Tillsätt resten och låt puttra i minst 40 minuter.


Inga kommentarer: