onsdag 5 oktober 2011

Variant av kålpudding med älgfärs (recept 353)

Kvällens middag är inspirerat av Griskindpatriks kålpudding. Griskindpatriks olika kött recept är spännande och roliga att läsa.
Kålpuddingen blev riktigt lyckad.
Min Hugin Ixia är väldigt bra på att smeta ihop köttfärs, en matberedare borde finnas i varje kök!
Till puddingen åt vi potatis, bönor och surkål.
Kålpuddings variant med älgfärs.
500g älgfärs
Tillräckligt med vitkålsblad för att täcka en form två eller tre gånger. 
4 gul lök (riven med ixias grova rivare+rostfri omrörare)
3 klyftor vitlök
1 ägg
1tsk Colemans senapspulver
chilipulver
kebabkrydda
salt
olivolja
4dl buljong+1/2dl risvin
 
Kör igång matberedaren (grova hackaren och rostfri omrörare monterat)
I med lök, vitlök och bröd. Kör runt tills allt är ordentligt blandat.
Ta bort grov hackaren.
Tillsätt köttfärs, ägg och kryddor.
Blanda en liten stund.
Stek kålbladen i olivolja tills de får fin färg.
Börja med ett lager kålblad för att sedan bre på färsen.
Varva kål och färs och avsluta med ett lager kål.
Häll över buljong och risvin.
Grädda i ugnen på ungefär 225 grader tills det är klart.

Kvällens middag!

Olivolja och vitkål luktar gott.

Första lagret vitkål.


Maten är klar!

Svårt att få det snyggt på tallrik.




Inga kommentarer: