lördag 16 februari 2013

Kyckling i lergryta.

För två veckor sedan var jag och strövade runt i Asian supermarket vid Hötorget förutom tofu köpte jag en påse stark chili enligt innehållsförteckningen. Förutom chili var det en del andra kryddor lite otydligt vilka.
Påsen med stark chli testade jag idag och inte var det speciellt stark kryddblandning men trevlig. Till kycklingen åt vi sojabönor med chili och lime samt broccoli med rostade sesamfrön.
Kycklingen smakade gott men 1 msk insaltad chili vore på sin plats.

Chili kyckling.
1 kyckling
2 msk stark chili (se bild)
1 tsk insaltad chili
1 msk riven ingefära
5 klyftor pressad vitlök
4 msk risvin
5 rödlök (mindre klyftor)
1 tomat (tärnad)
6 körsbärstomater (halverade)
Juice från 1/2 lime
Blanda stark chili, insaltad chili, vitlök, ingefära, lime och risvin, Gnugga in kycklingen med kryddblandningen och marinera en dag eller så.
Fukta lergrytan ordentligt, lägg i kycklingen och grönsaker. Låt stå i ugnen i ca 2 tim (175 graders värme)

Inga kommentarer: