onsdag 9 juni 2010

Veckans vegetariska. (recept 221)

Torsdagar är vegetariska hos oss om ägg kvalar in under vegetariskt vilket det kanske inte riktigt gör. Jag har funderat på en ytterligare "grön" middag per vecka. Så blir det i kväll vilket är passande eftersom jag har en vegetarisk mamma på besök.
Det blev spagetti med en pastasås gjord på röda linser.

Pastasås vegetarisk med kebabkrydda.
3dl röda linser
1 gullök(fint hackad)
3 klyftor vitlök (fint hackade)
3dl matlagnings grädde
3dl grönsaksbuljong
1msk kebabkrydda (Santa Maria kebabkryddan är väldigt bra innehåller varken socker, salt eller andra konstigheter)
Lagom med svartpeppar
2msk smör
Smält smöret i en panna, när det börjar fräsa stek lök och vitlök en stund.
Rör ner kryddorna och fräs ytterligare tio sekunder.
Häll ner linser, buljong och grädde.
Koka tills linserna är mer eller mindre sönderkokta.  Man bör späda med mer vatten eller grädde, vet inte riktigt hur mycket mer men kanske 2 dl extra vätska.
Till maten åt vi  en sallad med tomat och vitkål med en dressing gjord av ljus soja och risvinäger

Inga kommentarer: