tisdag 12 oktober 2010

Fiskgratäng eller inte. (recept 250. 251)

Egentligen skulle fiskfilérna bli till en gratäng. Men det var drygt en liter fulkornsris kvar från gårdagens middag så det blev fiskbiffar i stället med kokt potatis och curry doftande svampsås.
Nästa gång jag lagar fiskbiff ska det vara finhackad koriander och röd chili som krydda men det får bli när familjens koriander motståndare inte är hemma.
Tony Allen underhåller via Spotify.

Fiskbiff.
800g fiskfilé
1l kokt fulkornsris
4 ägg
1 kruka dill (fint hackad)
2msk stark senap
Rejält med chilipeppar
Svartpeppar och salt i lagom mängd.
Mixa fisk, ris, ägg, salt och peppar rör sedan ner dillen.
Låt smeten vila en stund.
Lagom mängd smet att steka är en rågad matsked.

Svampsås med curry.
3dl svamp
2,5 dl matlagnings grädde
2,5 dl mjölk
1msk smör
1msk curry
1msk ostronsås
Lagom med salt och peppar
Börja med att fräsa svampen så den vätskar ur och stek sedan med smör.
Fräs med kryddorna och tillsätt grädde och mjölk.
Red eventuellt av med lite mjöl om man vill ha tjockare sås.





Inga kommentarer: