onsdag 30 november 2011

Överskott av paprika(recept 363)

Kvällens nästan vegetariska rätt kom till på grund av att vi har får många paprikor.
Om vi haft ångkokt kyckling till så hade middagen blivit en riktig höjdare, nu blev det riktigt gott men jag saknade hetta från chili.
Wokad paprika med tofu.
4oog tofu (skär i små kuber)
3 spetspaprika+3 paprika i blandade färger (skär upp i lagom stora bitar)
1 röd spansk peppar (tunna skivor)
4 vitlöks klyftor (fint hackade)
3msk fint hackad ingefära
1msk ground bean sauce
4msk ostronsås
2ms risvin (kinesiskt)
neutral olja.
Hetta upp olja i en wok, i med vitlök och ingefära fräs i tio sekunder
Tillsätt paprika och peppar, woka tills paprika mjuknat något
Rör ner ostronsås, risvin och ground bean sauce låt fräsa runt tills paprikan känns klar
Rör sist ner tofu och låt allt bli ordentligt varmt.




Inga kommentarer: