onsdag 23 november 2011

Wokad vildsvinsfärs och kinesisk korv(recept 360)

Kvällens middag är inspirerad av Koppmärkta damens dofu som är bland top fem av kinesiska recept jag lagat till.
Kvällens nya rätt föll familjen i smaken vilket var tur för jag tyckte själv att det blev riktigt lyckat. Ångkokt kyckling passar nog utmärkt till denna rätt.

Wokad vildsvinsfärs och kinesisk korv.
400g tofu (skär i små kuber och låt dra i saltat vatten)
300g vildsvinsfärs
Korn från fyra majskolvar
2 kinesiska korvar (skär i tunna skivor)
3dl hönsbuljong
1dl nötter (grovt hackade)
3msk chili bean sauce (Fu Chi)
1msk sichuanpeppar (mortla grovt)
2tsk maizena+lite vatten
En skvätt olja.
 
Hetta upp woken och olja, i med korv  fräs en stund och rör ner chili bean sauce.
woka färsen tills den får fin färg och blir smulig
Häll i buljong och majs låt koka upp 
Vänd försiktigt ner tofu och sichuanpeppar koka i kanske tio minuter på svag värme
Rör ner maizena och låt koka tills såsen tjocknat
 Strö över nötter och servera.


 


Inga kommentarer: