måndag 8 oktober 2012

Två små rätter.

Från Skebo tog jag med mig 800 g fläskkarré som blev till grund för kvällens middag, ångkokt karré och torrfriterad.
Ångkokt karré blev lyckad även om jag föredrar ångkokt kyckling.
Men torrfriterade/torrstekta karré strimlor var väldigt gott även om torrstekt biff är ett strå vassare eller snarare mycket starkare vilket jag gillar.
Trevligt att äta två rätter en måndag i oktober det höjer upp värmen rejält.

Torrfriterad/stekt fläskkarré.
400 g fläskkarré (skär i tunna strimlor)
1/2 liten squash (skivade och halverade)
1 rågad msk chili bean sauce
3 msk fint hackad ingefära
5 klyftor pressad vitlök
1/2 dl vatten
Marinad: 2 msk risvin, 1 msk ljus soja, 1 tsk mörk risvinäger, 1 tsk råsocker, 1 tsk maizena
Rejält med olja.
Börja med att hetta upp en ordentlig skvätt olja i woken och fritera karrén tills den är typ knaprig.
Lägg karrén i marinaden och låt dra 15 minuter.
Gör rent woken och hetta upp lite olja och fräs chili bean sauce en liten stund.
Tillsätt vitlök och ingefära, fräs i 10 sekunder.
Rör ner karrén och rör runt lite grann.
Slutligen vattnet som får koka in tills en tjock sås bildas.




Inga kommentarer: