tisdag 2 februari 2010

Bönor och choklad (recept 163)

Kvällens middag blev god enligt vissa men inte så god enligt andra, jag tillhörde gruppen som tyckte det smakade gott och lite annorlunda tack vare fyra bitar mörk choklad.

Böngryta med korv och tomat
5dl torkade stora vita bönor (Läggs i blöt i 12 timmar)
1 morot
1 gullök (halverad)
4 soltorkade tomater
Häll av blötläggnings vattnet. Koka upp nytt vatten och lägg i bönor, morot, tomat och lök, koka tills bönorna är mjuka.

500g färsk lammkorv (stek korven och dela upp i mindre bitar)
350g rökt sida
500g kålrot (skuren i lagom stora tärningar)
3 gullök (fint hackad)
10 tomater (grovt rivna)
4 bitar mörk choklad
Lagom mängd chilipulver
Rejält med Franska örter
1tsk salt.
Olivolja.
Hetta upp lite olja och börja steka den rökta sidan följt av kålroten, lök och slutligen korven och kryddor.
Häll i tomat rivet och låt koka i 20 minuter. Smält ner chokladen och blanda ner bönorna, koka upp och servera!

Inga kommentarer: