söndag 18 april 2010

Lång promenad och test av ekologisk glass.

Runt halv tolv lämnade vi Blåsut och vandrade längs Årstaviken mot Hornstull. Längs vägen räknade vi joggare som springer i tights, det verkar som om det är vårens mode om man ska springa...
Till slut var vi på Timmermansgatan 15 där glassmakeri 18 smaker ligger. Vi testade lite olika smaker, deras glass med smak av ingefära var fantastisk. Smakmässigt så var det i nivå med StikkiNikki men prismässigt inte på långa vägar lika bra, man får säkert dubbla mängden glass hos StikkiNikki! Men glassmakaren verkade lika trevlig och hängiven som de hos StkkiNikki.
En liten tur till Asien livs hann vi med också, en flaska chiken rice sauce var det mest intressanta vi köpte som vi blivit rekommenderade. Såsen kan andvändas som bordskrydda och piffa till grytor och liknande.

Till middag i kväll blev det rester från gårdagens middag. Inom kort måste jag salta in chili för utan ångkokt kyckling klarar vi oss inte.
Jag har nu testat att laga mat som Plura, inget att rekommendera när man friterar men annars går det bra, dock inget jag skall göra till en vana.

Inga kommentarer: