måndag 6 juni 2011

Nationaldags middag (recept 331)

Det är inte bara nationaldag utan också fruktens dag den 6/6 vilket vi firade med en fruktsallad som dottern svängde ihop, gott blev det.
Till middag blev det pasta med bacon och champinjonsås. 
Vi såg inte så mycket av firandet av Sverige men klarade oss bra ändå och så hann vi med en glass på StikkNikki gelato

Bacon och champinjonsås.
2 paket bacon (skär i små tärningar)
200g champinjoner (dela upp i mindre bitar) 
Gott och enkelt.
2 röda paprikor (dela upp i mindre bitar)
2 gul lök (fint hackade)
4 klyftor pressad vitlök
2tsk timjan
En skvätt sriacha
1/2 buljongtärning
5dl crème fraîche
Olivolja.
Hetta upp en liten skvätt olja i en kastrull och stek bacon tills det får fin färg.
I med lök, svamp och vitlök och stek kanske tills svamp och lök får färg krympt.
Tillsätt kryddor, buljong och stek en stund till.
Häll ner paprika och crème fraîche och koka tills paprikan är lagom mjuk.



Inga kommentarer: