Barnen är deporterade till Värmland under sportlovet och jag stannar i Stockholm, lite tråkigt men jag måste spara semester dagar. Till middag i kväll blev det tofu med stjälkselleri och paprika.
Tofu med stjälkselleri.
500g tofu (skuret i tärningar 0,5cm tjock och 2X4cm
450g stjälkselleri (skuret i 0,5cm tjocka bitar)
1 rödpaprika (skuret i något mindre bitar än tofun)
1dm purjolök (skuret i 0,5cm breda bitar)
3dl grönsaksbuljong 1tsk chili bean sauce (egentligen borde jag haft 1-2msk men alla skall kunna äta middag)
2msk torkade svarta bönor (grovt hackade)
4msk hackad vitlök
2msk hackad ingefära
1msk ground bean sauce
2msk lökolja
2msk risvin
1msk soya
1msk maizena+3msk vatten
Neutral olja.
Hetta upp woken ordentligt, häll i olja som skall bli varm. I med stjälkselleri och fräs en stund under omrörning.
I med paprika och stek en stund till.
Häll i kryddorna, risvin och lökolja. Fräs ordentligt tills det doftar gott.
Häll i buljong och rör ner maizena mjölet, sjud en stund tills såsen tjocknar. Peta försiktigt ner tofun och koka i tio minuter.