Klart man ska ha
ångkokt kyckling när man fyller tretton. Förutom kyckling blev det tofu/aubergine med chili bean sauce och champinjoner/salladskål med hoisin sås.
Tårta också: Finaste sockerkakan från vår kokbok+krossad trevlig mörk choklad+saft från 1 lime+några msk lemon curd.
Fyllning: lemon curd och hasselnötsmassa.
Dekorera tårtan med chokladkräm.
Aubergine och tofu med chili bean sauce.
1 aubergine (skär i mindre bitar och blanda med 1tsk salt, låt dra i 30 minuter)
500g tofu (skär i lagom stora bitar
4 salladslök (dela upp i bitar på 2 cm)
1-4msk chili bean sauce (1msk den här gången alla måste kunna njuta av maten)
3dl buljong
3msk risvin
1msk ljus soja
1msk maizena som man rör ut i en skvätt vatten.
Olja och en wok.
Krama ur vätska från aubergine bitarna.
Hetta upp oljan och fräs chili bean sauce en liten stund, häll i aubergine och stek tills de får färg.
Rör ner tofu och häll på risvin och buljong koka på svag värme i tio minuter.
Avsluta med att hälla i maizena och koka en liten stund till.
Champinjoner och kål med hoisin sås.
200g champinjoner (skär bort foten och dela i fyra bitar)
1/2 huvud salladskål (strimla fint)
4 salladslök (dela i bitar på 2 cm)
3msk hoisin sås
2msk risvin
1tsk torkad krossad chili.
Olja och en wok.
Hetta upp olja och stek chili en liten stund och stek svampen ordentligt.
i med salladskål och stek en liten stund till.
tillsätt övriga ingredienser och fräs tills det verkar klart.