Eftersom jag kommer hem sent i morgon stekte jag pannkakor och kokade morotssoppa i kväll istället.
Onsdagens middag var en köttfärsgryta kryddad med lammkorv, svamp och god ost. Efter dagens intressanta utbildning cyklade jag förbi favorit ostaffären och köpte ett kilo Gruyere som trots namnet på butiken är en Schweizisk ost.
Vi poppar Spotify, Black Mountain står åter för underhållningen.
Morotssoppa.
1kg morötter (skurna i mindre bitar)
3 gulalökar (grovt hackad)
1dl röda linser
2 buljongtärningar
Lagom med svartpeppar, franska örter och chilipulver
1,6l vatten
En skvätt risvinäger och eventuellt lite salt.
Koka allt tills morötterna är mjuka och mixa.
Rör ner en skvätt vinäger.
Köttfärsgryta.
500g köttfärs
250g lammkorv (skuret i pytte små tärningar)
1000g blomkål (dela upp i små buketter)
2 morötter (skuret i små tärningar)
2 gullök (fint hackad)
3 kartonger krossad tomat
1dl fint krossad torkad svamp
1dl risvin
Lagom med salt, svartpeppar och chilipulver.
En liten skvätt olja.
Hetta upp oljan och börja med att fräsa korven därefter lök och köttfärs.
I med resten och koka så länge man orkar vänta på maten, men minst 40 minuter.