Lammfärsbiffar och ugnsrostade grönsaker, fantastiskt gott blev det. Ett glass Beronia fulländade kvällens middag.
fredag 30 maj 2014
lördag 24 maj 2014
Fredagswok
1 block tofu, 1 squash, 4 sivripaprika, 1 påse groddar och några broccoli.
Jag smaksatte woken med ingefära, vitlök, hot bean sauce, ostronsås, soja och risvin.
Fantastisk gott men en finhackad färsk chili borde följt med i woken.
torsdag 22 maj 2014
Kvällens soppa.
IllsRöda linser går att variera i det oändliga och är på det stora taget en helt fantastisk råvara.
Ytterligare en variant av linssoppa.
2,5 dl röda linser
3 fint hackad gul lök
3 tomater (tärnade)
4 klyftor pressad vitlök
Spiskummin, Sriracha, svartpeppar, gurkmeja och en rejäl klick kokosolja.
1.5 l vatten
Hetta upp oljan och fräs spiskummin några sekunder tillsätt lök och vitlök stek tills lök får färg. I med tomaterna och kryddor och låt puttra tills tomaterna mosat sig.
Rör ner linser och häll i vatten koka tills det är klart.
onsdag 21 maj 2014
Vegobiffar med klyftpotatis och morotssallad.
Bön och kikärtsbiffar kryddade med kebabkrydda samt klyftpotatis och morotssallad till middag gott blev det men en rejäl skvätt Sriracha behövs som vanligt.
måndag 19 maj 2014
Tomat och kikärtscurry.
Garam masala, vitlök, tomater, torkad chili, lök och kikärter kokades blev till en utmärkt curry. Ris, chapati och sivripaprika/kokoschutney serverades det också. Gott blev det speciellt i kombination med chapati och raita.
Indiskt fredagsmys.
Äntligen fick jag tummen ur och lagade masala dosa. I vanlig ordning fick jag inte till dosan men övning ger färdighet. Bloggen jag länkar till finns det massor av recept som är spännande.
tisdag 6 maj 2014
Aubergineröra.
Pasta med aubergineröra till middag gott men det krävdes några droppar Sriracha för att få till smakerna.
För några veckor sedan köpte jag en burk Epikuros "En unik kryddig smak för finsmakare som älskar att äta gott" enligt tillverkaren. Innehåller chili, peppar, selleri och lite annat en trevlig smaksättare.
Aubergineröra.
1 aubergine (tärnad)
3 fint hackad gul lök
1 dl rostade solrosfrön
4 klyftor pressad vitlök
3 msk tomatpuré
2 tsk Epikuros
2 buljongtärningar
2 burkar krossade tomater
svartpeppar och en skvätt olivolja.
Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök tillsammans med tomatpuré.
Tillsätt övriga ingredienser och koka på svag värme i ca 45 minuter.