tisdag 18 oktober 2011

Fisksmisk (recept 356)


Ikväll har vi provlagat fiskbullar med röd curry ur kokboken Asiatisk mat till vardags (Nygren & Nygren), trevlig rätt och smidig att fixa till om man har en matberedare. Till fiskbullarna åt vi ris och en sallad med morötter och surkål samt lite sweet chili sauce och sesamolja.
 
Fiskbullar med röd curry.
Förberedelsetid 45 minuter
Tillagningstid 15 minuter

1kg små vita fiskfilléer. grov hackade
1 ägg
2tsk grovhackad färsk koriander (jag tog en hel kruka koriander)
3tsk socker
100g röd currypasta
100g gröna bönor, tunt skivade
neutral olja, till fritering

1. Blanda eller mixa fisk, ägg, koriander, socker och currypasta till en slät smet.
2. Lägg fiskblandingen och bönor i en stor skål och blanda väl.
3. Rulla 2 rågade matskedar av blandningen till en boll och platta till lätt. Upprepa med resten av blandningen.
4. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna. Fritera fiskbullarna i omgångar tills de fått lite färg och är genomstekta. Låt torka på hushållspapper.
 





1 kommentar:

Anonym sa...

Mumms, låter jättegott förutom korriandern... Var det inte starkt med så mycket rödcurry?

//Syster