torsdag 12 april 2012

Ostkaka istället för pannkakor.

Kvällens soppa blev ok, inget jag kommer att berätta för barnbarnen om men med linser, vitlök, lök och insaltad chili blir det självklart gott. Vi väntar på att den Polska ostkakan ska svalna. Recept är från en kollega bördig från polen.

Polsk ostkaka.
2 l filmjölk
2 l yoghurt
100 g rumsvarmt smör
6 ägg
2. 5 dl socker
2 msk vaniljsocker (mitt egna, köpt vaniljsocker kanske kräver mindre)
1. 5 dl torkade körsbär
2 dl gula russin
(vaniljsocker, körsbär och russin la jag till i receptet)
Frys fil och yoghurt, öppna ställ upp och ned i durkslag.
Blanda fil och yoghurt kvarg. Blanda ner russin och körsbär.
Vispa ägg, socker, smör och vaniljsocker hårt.
Blanda kvarg med ägg smeten häll över i en form och grädda i 225 grader tills kakan stelnat och fått fin färg.



Inga kommentarer: