måndag 14 maj 2012

Måndag utan kött.

Vegetarisk måndag med smak av Indien, det blev gott men med en alldeles för svag currysmak. Min mamma som är på besök är lite känslig för chili.
 Kokosnöten jag köpte på ICA var inte bra, så egentligen ska det vara färsk riven kokos i grytan.
Ris, poppadoms och pickels till
Tofu och banan curry.
400 g extra hård tofu (skär i små kuber)
1 matbanan (skär i 1 cm breda skivor)
1 dl chana dal (lägg i blöt under natten)
2 morötter (skär i små tärningar)
2 gul lök (fint skuren)
 1 zucchini (skär i lagom stora bitar)
1-5 msk sambar
Några currylöv
2 krm senapspulver (Colemans)
1/2 tsk gurkmeja
Lite riven muskot
Kokosolja
Vatten och lagom med salt.

Stek bananbitar i lite kokosolja tills de får fin färg.
Hetta upp kokosolja i en kastrull och fräs curry och currylöv några sekunder tillsätt lök och morötter.
 I med chana dal och tofu, häll på vatten. koka tills chana dal mjuknat något och tillsätt zucchini koka tills chana dal är mer eller mindre mosiga, smaka av med salt.



Inga kommentarer: