tisdag 2 oktober 2012

Vegan tisdag.

Jag längtar till Indien speciellt nu när det börjar bli mörkt och kyligt. Då är det lite mysigt att stå framför spisen och känna dofter som påminner om Indien.
Kvällens tofugryta blev mild men givetvis går det att tillsätta mer chili. Amy's piece of cake är i vanlig ordning inspirerande för att laga Indiskt.

Tofugryta med doft och smak av Indien.
400 g extra hård tofu (skär i små kuber)
5 tomater (tärnade)
2 gul lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
1 grön chili (fint hackad)
1 msk ingefära
1 msk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
2 krm hing
1 krm gurkmeja
kokosolja
salt efter smak
Hetta upp en skvätt kokosolja i en gryta och fräs senapsfrö tills de börjar poppa.
I med vitlök och ingefära och fräs i några sekunder. Tillsätt lök och övriga kryddor och stek i kanske tio minuter.
Rör ner tomater och koka på svag värme tills de mosar sig , vänd ner tofu och koka en stund till. smaka av med salt.

Present från mor!

Kvällens middag.
Indien från ca 4200 m höjd

Indien några meter ovanför havet.

2 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Vilken smarrig rätt du fått till! Förstår att du längtar till Indiens värme i det här höstrusket... hos oss regnar och blåser det en del, hu!

Andreas sa...

Tack det var fint betyg speciellt från en sån otrolig kompetent matlagare som du :-)