Kvällens tofugryta blev mild men givetvis går det att tillsätta mer chili. Amy's piece of cake är i vanlig ordning inspirerande för att laga Indiskt.
Tofugryta med doft och smak av Indien.
400 g extra hård tofu (skär i små kuber)
5 tomater (tärnade)
2 gul lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
1 grön chili (fint hackad)
1 msk ingefära
1 msk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
2 krm hing
1 krm gurkmeja
kokosolja
salt efter smak
Hetta upp en skvätt kokosolja i en gryta och fräs senapsfrö tills de börjar poppa.
I med vitlök och ingefära och fräs i några sekunder. Tillsätt lök och övriga kryddor och stek i kanske tio minuter.
Present från mor! |
Kvällens middag. |
Indien från ca 4200 m höjd |
Indien några meter ovanför havet. |
2 kommentarer:
Vilken smarrig rätt du fått till! Förstår att du längtar till Indiens värme i det här höstrusket... hos oss regnar och blåser det en del, hu!
Tack det var fint betyg speciellt från en sån otrolig kompetent matlagare som du :-)
Skicka en kommentar