måndag 12 november 2012

Falukorv och panerad Burmesisk tofu.

I fredags panerade jag Burmesisk tofu med polenta och sesamfrö, gott blev det men utan tillbehör som kokoschutney, paprikachutney och en dhal är nog den panerade tofun lite trist.
Till middag i kväll åt vi falukorvsgryta, den sista skvätten av ekologisk chiliröra höjde grytan rejält.

Falukorvsgryta med chili och tomat.
1 nästan hel ring falukorv (skär i stavar)
1 gul lök (fint hackad)
5 tomater (skär i så små bitar som möjligt)
5 klyftor pressad vitlök
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk rödvin
1 msk ekologisk chiliröra
timjan, peppar
olja.
Hetta upp oljan och börja med att fräsa lök och vitlök en stund, tillsätt korv och fräs i tio minuter.
Tillsätt vin och övriga kryddor samt tomater, låt koka tills tomaterna kokat sönder.
Panerad tofu.
 I med grädden och koka tills grytan tjocknat.
Kvällens middag.

Bröd till frukost har gräddats.


1 kommentar:

Amy's piece of cake sa...

Burmesisk tofu låter riktigt spännande...! Antar att det inte går att köpa i Sverige?