tisdag 4 juni 2013

Köttfri tisdag.

Mango säsongen har börjat! Taj Mahal på Kammakargatan 40 är ett bra ställe att köpa en låda eller två.
Igår åt vi strömming som sonen dragit upp. Fisken stektes i smör och med lite salt och peppar, det blev helt enkelt faktiskt gott.
Kvällens middag passar veganer och de som gillar Indiska kryddor.
Indisk grönsaksgryta.
1 aubergine (tärnad)
1 squash (tärnad)
5 tomater (tärnade)
6 potatisar (jag hade kokt potatis över som jag skivade)
2 gul lök (fint hackad)
1 knippe koriander (grovt hackad)
2 tsk senapsfrö
Mangopulver eller lime
1 msk sambar
1 tsk hel spiskummin
1 tsk insaltad chili
2 krm hing
2 msk röda linser (mortlade)
Kokosolja
Några dl vatten och lite salt
Hetta upp oljan och poppa senapsfrö och spiskummin tillsätt övriga kryddor förutom koriander som rörs ner precis innan det ska ätas och fräs i tio sekunder.
Tillsätt lök och tomater, låt puttra i 10 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och häll på vatten så det blir lagom mycket vätska.
Koka tills det är klart och rör ner koriander.

Inga kommentarer: