torsdag 3 oktober 2013

Änligen ångkokt kyckling.t

Min insaltade chili har mognat färdigt och givetvis blir det ångkokt kyckling till middag förutom kycklingen försökte jag apa efter restaurang Ho´s friterade tofu med black bean sauce. Kycklingen blev som vanligt helt fantastisk och tofun blev riktigt lyckad men inte så god som på Ho´s.

Friterad tofu med black bean garlic sauce.
1 paket tofu (skär upp i tunna skivor och halvera, strö över 1 tsk salt och lägg i press någon timme samt torka av överflödig vätska som sen friteras)
11/2 röd paprika (ungefär lika stora bitar som tofun)
5 klyftor pressad vitlök
4 msk black bean sauce
Några torkade chilifrukter (chilin var inte med på Ho´s)
En skvätt risvin
olja.
hetta upp oljan och fräs vitlök och chili tills det doftar från vitlöken i med paprika och elda på woken tills paprikan mjuknat.
Tillsätt black bean sauce och risvin låt det hela koka ihop.
Vänd ner tofun och låt det puttra någon minut.


Skafferiet är äntligen organiserat igen.

Inga kommentarer: