Sex timmar på Grönalund var kul men ganska ansträngande.
Vi köpte skräp lunch på plats, inte att rekommendera det är både dyrt och ganska smaklöst.
Till middag blev det köttbullar kokta i tomatsås och risvin
Recept:
Köttbullar i tomat och risvin.
400 g köttfärs (rullas till 24 små köttbullar)
1 kartong krossad tomat á 500 g
1 dl Kinesiskt risvin
1 gullök (fint hackad)
3 klyftor vitlök (krossad)
2 msk tomatpuré
1 msk femkryddor
Lagom med fisksås
Svartpeppar
smaka eventuellt av med salt.
Jordnötsolja
Hetta upp oljan och stek lök och vitlök, stek tills löken får färg.
Häll i risvin, krossad tomat,puré, fisksås och kryddor. Låt koka i 15 minuter, lägg i köttbullarna och låt koka i ytterligare 45 minuter eller längre.
Till köttbullarna serverades ris och gröna ärtor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar