Det som egentligen var tänkt att bli sås till köttfärsbiffar blev faktiskt en rätt i sig men passade utmärkt till det var tänkt för från början.
Mörkchoklad och chili är det som sätter smak på såsen/böngrytan.
Framöver kommer jag att experimentera en del med choklad och mat. Jag har nämligen inom kort en hel hög med choklad.
Andra spelar Sundström under håller via Spotify. Tyvärr inte så bra som jag trodde...
Tomatsås med chili och choklad.
1 kartong krossad tomat
2 burkar stora vita bönor
3 gullök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
1/2-1tsk chiliflakes
1/2tsk Koreansk rödpeppar
3 bitar 70% choklad
1tsk socker
Svartpeppar efter smak
Lagom med salt
olja.
Hetta upp oljan och fräs chili och koreansk peppar i kanske tio sekunder.
I med lök och vitlök, stek i kanske fem minuter.
Häll ner krossad tomat, svartpeppar och salt, koka på svag värme i 45 minuter.
Rör ner choklad och därefter bönor. Koka fem minuter till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar