lördag 27 augusti 2011

Tofu och sambar funkar (recept 344)

Till middag blev det dahl och en sambar gryta med stekt tofu och savoykål. Tofu passar bra med sambar men kålen var inte helt rätt. Potatis, aubergine eller liknande passar nog betydligt bättre.
Fick även tillfälle att testa min kokos rivare jag köpte i Klaicut.
Vi slank in på Taj mahal livs och köpte kokosnötter och lite andra kryddor
Samabren blev alldeles för torr, men skam den som ger sig.
Ett besök på StikkiNikki hann vi med också. Lika suverän glass som alltid, tyvärr inte riktigt lika mycket glass som vanligt även om jag fick ett rejält lass med glass om man jämför med andra ställen.
Inte lika god som i Kerala.

Nästa gång ska jag lyckas!
Sambar tofu gryta.
400g tofu (skär i små kuber och stek gyllenbruna)
1/4 del av bit savoykål (strimla)
8 st schalottenlök (fint skivad)
1 orange paprika (lagom stora bitar) 
1 kruka koriander
1/2 riven kokosnöt
2 dl dahl
2msk hackad ingefära
3 klyftor pressad vitlök
1 rågad msk sambar
2tsk mango pulver eller tamarind/lime etc.
Lagom med salt och vatten
Olja.
Hetta upp oljan och fräs ingefära och vitlök i kanske tio sekunder.
I med lök och sambar, fräs en lien stund till.
Tillsätt kål och paprika och fräs tills kålen sjunkit något.
I med resten och fyll på med lite vatten, koka tills allt är mjukt.





Inga kommentarer: