Kvällens soppa med röda linser som grund i vanlig ordning men nu med hing! Smakade gott men jag tror att mer än 1 krm hing fordras med tanke på mängd soppa som var mer som en gryta.
Lunch på restaurang Koreana som ligger på Luntmakargatan 76, slag dumplings med vegetarisk fyllning.
Lunch! |
Soppans kryddor är inspirerade från bloggen jag hittade nyligen. Hing och hela spiskummin fick jag komplettera kryddförrådet med.
Linsoppa med liten doft av Indien.
2 dl röda linser
2 kartonger krossad tomat
2 gul lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
1 msk fint hackad ingefära
1 tsk senapsfrö
1/2 tsk hel spiskummin
1 krm hing
4 currylöv
lagom med salt och chiliflakes
2 msk kokosolja
1 liter vatten
Hetta upp oljan och poppa senapsfrö, tillsätt resten av kryddorna och låt stekas i oljan en stund i med lök som steks tills den får färg.
Tillsätt krossade tomater, linser och vatten koka tills linserna är mjuka.Kvällens soppa. |
Graffiti utställning på Kulturhuset hann vi med. |
2 kommentarer:
Så gott det ser ut!
Achar masala är pickle masala så det borde stämma. Jag har gjort picklade äpplen och mango så gott. Dock ska mangon vara lite omogen (de i vanliga butiker brukar funka).
Synd bara att jag gick tillbaka med påsen med masala...Men jag har hittat ett recept så jag kan göra det själv!
Skicka en kommentar