tisdag 12 februari 2013

Vitkål i woken

Mrs. Chengs Kinafärs har jag inte köpt på länge. Kinafärs har funnits länge på butikshyllorna och är vegetarisk. Ganska gott om man piffar till färsen med risvin, chili och femkryddor.

Wokad Kinafärs med vitkål

6 dl osthyvel skivad vitkål
1 burk Mrs. Chengs Kinafärs (hackas grovt)
3 rödlök (skivas)
200 g färska sojabönor (kokas några minuter)
5 klyftor pressad vitlök
1 msk insaltad chili
1 tsk chili bean sauce
4 msk risvin
1 tsk fem kryddor
Juice från 1 blodapelsin
Olja
Hetta upp oljan och fräs insaltad chili och chili bean sauce.
I med lök och vitlök och woka på hög värme.
Tillsätt vitkål och när kålen mjuknat så rörs resterande ingredienser i woken.

Inga kommentarer: