I dag har vi städat och tvättat i valig ordning. Vi hann även med att åka till Flemingsberg och besöka sjukhuset. Skägget är något trimmat efter frisör besök!
Till middag blev det fläskfile och ris samt champinjoner stekta med kimchi.
Recept:
Marinad
1 msk black pepper sauce
2 msk havtronssylt
lagom med sesamolja
lagom med thai soya
2 klyftor vitlök (krossade)
Blanda ihop marinaden.
400 g fläskfile (skuret i 1 cm tjocka skivor)
10 champinjoner (skivade)
1 gullök (tunna skivor)
sesam olja
rapsolja
Börja med att marinera köttet, minst en timme.
Stek lök och champinjoner, ställ åt sidan. Stek köttet tills det får fin färg och häll ner champinjonerna, låt puttra en stund tills köttet verkar färdigt.
Champinjoner och kimchi:
10 champinjoner (skuret i skvor)
2 dl kimchi (hackat i något mindre bitar)
sesam olja
raps olja
hetta upp rapsoljan och stek champinjonerna tills de får färg, häll i kikchin och sesam oljan och stek tills det luktar gott.
Det blev väldigt gott, nästa gång ska jag låna hemagjord havtornssylt för att få mer smak.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar