lördag 6 februari 2010

Tvätt, städ, brödbak, middag och bio (recept 166)

Det är verkligen en extra twist på morgonen när jag känner doften av den enklaste frukostbullen. Efter tvätt och städ promenerade vi in till Södermalm för att köpa sichuanpeppar på Lanka te och krydd import. Vi lämmnade butiken med pepparn och en burk Indien medium hot curry pasta (Mahindas orginal) som jag tyckte skulle passa bra som grund i kvällens middag. Det var utlovat köttbullar som inte skulle kokas i någon sås. Stekte hälften av köttbullarna och kokade resten i en tomat och kokossås kryddad med curry pastan.

Köttbullar kokta i tomat kokos sås
En sats grund färs från vår kokbok med chili pulver och mald koriander som extra smak förstärkare.
1 kartong krossad tomat á 500g
Kokos krämen från en bruk kokosmjölk
1 gullök (fint hackad)
3 klyftor vitlök (fint hackad)
1-3msk Indan medium hot curry pasta (Den här gången tog jag ungefär 1,5msk)
Olja
Hetta upp oljan och stek löken tills den får färg.
I med vitlök och curry stek tills det doftar.
Häll i tomat och kokos.
Koka på svag värme i kanske tio minuter, lägg ner köttbullarna och koka i ytterligare 45 minuter kanske i en timme.
Till detta åt vi jasmin ris.
Filmen vi kollade på var Avatar, en tre timmar lång fantastisk film!
Svartpeppar

Inga kommentarer: