Härligt att cykla på i stort sett grusfria vägar och med solen som skiner!
Kvällens middag består av det långkokta lammet från påsk middagen.
Lammcurry
4oog lamm (små bitar)
2 kartonger krossad tomat
2dl vatten
1dl kokos flingor
1tsk Naga pickle (gärna mer för att få det riktigt starkt)
2msk rostad curry (köpt på Lanka te och krydd import)
2msk ghee
1msk fin hackad ingefära
4 klyftor vitlök (fint hackad)
En nypa socker
Lagom med salt
Hetta upp ghee och fräs naga pickle en stund, strö över curry, vitlök och ingefära och stek i 40 sekunder.
Häll i lammköttet och låt det steka i några minuter. Tillsätt krossad tomat, kokos, sat och vatten.
Koka i 45 minuter.
Till grytan äter vi ris, egentligen borde det vara basmati men vi har bara jasminris hemma...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar