Veckans brunsås projekt fortsätter. I kväll blir det fläskkarré kokt i brunsås med ingefära och en del annat för att få asiatisk smak på köttet.
Fläskkarré med ingefära och brunsås.
1kg fläskkarré (skuret i små kuber)
Marinad: 2tsk chili bean sauce, 2msk risvin och 1tsk mörk risvinäger. Marinera köttet minst i en timme.
En omgång brunsås.
2msk fint hackad ingefära.
2msk fint hackad vitlök
Jordnötsolja.
Hetta upp oljan och stek köttet tills det får fin färg, lägg åt sidan.
Ny skvätt olja som hettas upp, stek ingefära och vitlök i 20 sekunder. I med köttet och stek en stund till.
Häll över brunsås och koka tills det är klart.
Till grytan blir det ris och rivna morötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar