Vår kokbok är en källa att ösa recept ur, den här gången blev det alltså pannbiff med lök. receptet finns på sidan 380 i vår kokbok 2009 års upplaga.
Pannbiff med lök.
Forma färsen till 8-10 biffar, 2-3 cm tjocka.
4-5 gula och eventuella röda lökar
1/2tsk salt
1/2-1dl vatten
ev 1/2tsk socker
Stekning
2-3msk smör
Skala och skiva löken. Stek den i lite fett i en stekpanna på ganska svag värme, under omrörning tills den blivit gyllengul. Salta och späd med lite vatten. sockra ev. Låt den bli mjuk under lock. Ta ev upp löken och håll den varm.
Låt resten av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn biffarna så de får vacker färg, sänk sedan värmen och efterstek 3-4 min på varje sida. Lägg biffar och lök på ett varmt fat. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky. Smaka av med soja och häll skyn på fatet.
Servera med kokt eller stekt potatis, inlagd gurka eller lingonsylt och kota morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar