onsdag 9 februari 2011

Lammfärs och torsdagens soppa. (recept 288, 289)

Torsdagens soppa ska koka länge så jag fixar den idag. 
Istället för kamben tog jag 1 kg oxsvans och bytte ut kanderade Kinesiska dadlar mot 4 stycken torkade plommon. Ska bli spännande, soppan smakar redan mycket av den torkade kålen.
 
Ammouris livs i Rågsved säljer lammfärs till vettigt pris därav kvällens middag.
Till biffarna åt vi tomatsås kryddat med naga pickle, (tar man 1 tsk naga pickle till en kartong krossad tomat blir det helt otroligt starkt. Jag fick hälla på en kartong till så att alla kunde njuta av såsen) rivna morötter med granatäpple och pitabröd istället för ris.
 
Lammfärsbiffar.
600g lammfärs
3dl kokt ris
1 fint riven gullök
4 klyftor pressad vitlök
2 spansk peppar (fint hackade)
1 ägg
2msk 7 kryddor
1tsk salt
Lagom med svartpeppar.
Blanda ihop allt till en smet, forma till lagom stora biffar och stek i olivolja.




Inga kommentarer: