måndag 30 maj 2011

Ghi och tofu (recept 329)

Köttfri måndag! Tofugryta och fullkornspasta. 
Lyckat att steka tofun lite knaprig i ghi.
Tofu stekt i ghi!
Tofugryta.
400g tofu (skär tofun i lagom stora tärningar)
2 gul lök (fint hackade)
4 klyftor pressad vitlök
1 kartong krossad tomat
1dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning
3msk ketchup
2krm chiliflakes (så starka som möjligt)
1tsk spiskummin
3tsk timjan
3msk ghi.
Hetta upp ghi i en stekpanna och stek tofun tills den får fin färg och lägg tofun på ett fat.
I med lök och vitlök och kryddor, stek tills löken mjuknat och fått färg.
Tillsätt krossad tomat, ketchup och buljongtärning och koka på svag värme i 15 minuter.
Rör försiktigt ner tofu och grädde.





Inga kommentarer: