Mamma på besök vilket innebär att jag måste vara försiktig med chilin. Soppan kryddades med diverse kryddor inspirerade av Indien. Givetvis pannkakor efter soppan!
Linsoppa
2,5 dl röda linser
2 gul lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
1 msk senapsfrö
1/2 msk spiskummin
1/tsk garam masala
4 currylöv
4 torkade chili
1,7 l vatten
Salt efter smak
Kokosolja.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs chili tills de mörknar och ta bort chilin från oljan. Stek senapsfrö tills de börjar poppa tillsätt sedan spiskummin och övriga kryddor.
I med lök och stek 10 min på medel värme. Rör ner tomatpure och fräs en stund till i med övriga ingredienser förutom salt. Koka tills linserna faller sönder och smaka av med salt.
2 kommentarer:
Gott med linser!
Väldigt gott och nyttigt :-)
Skicka en kommentar