söndag 20 januari 2013

Bankad högrev med bacon.

Kvällens middag var lite av en hittepå av vad som fanns hemma. Synnerligen lyckat hittepå! Speciellt såsen stack ut. Smulpaj med äpple till efterrätt, Friday night dinner har inspirerat mig till att baka paj.

Bankad högrev med sås.
800 g högrev (banka, slå , kavla eller vad som krävs för att platta till köttet)
280 g bacon
10 steklök
5 klyftor pressad vitlök
2 tomater
vitpeppar
Örtkryddor: pizzakrydda och oregano
chilipulver
svartpeppar
3 dl buljong
Krydda köttbiten och lägg på bacon. Linda ihop till en rulle och bind ihop med steksnöre gind in köttet med vitlök och peppar.
Placera köttet i en gryta, lägg tomat och lök runt köttet. På med loket och låt stå i ugnen 3 timmar i 150 graders värme.
Linda in köttet med aluminiumfolie och lägg åt sidan.
 Mixa tomat/lök med 3 dl buljong och red av med lite maizena om det behövs.




Inga kommentarer: