tisdag 21 maj 2013

Två vegetariska middagar

Igår måndag åt vi en tofugryta med nässlor, jordnötssmör, morötter, lök, chili, kokos, tomatoch 13 kryddor blandning (ungefär som klassiska fem kryddor fast med ytterligare åtta kryddor) och tofu förstås. Grytan var god men det var för lite jordnötssmör och chili.

Idag tisdag blev det ljummen potatissallad. Potatis, Kikärtor, kidney bönor, tomat, friterad aubergine, lök och persilja samt en dressing med olivolja och citron, toppen gott och fräscht.
Till kvällsfika blir det rabarberpaj receptet har jag fått från min mamma.
Rabarberpaj.
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Smält smöret. Rör ihop mjöl, socker och bakpulver och tillsätt smöret och tryck ut i en pajform.
Strö tunt skivade rabarber och häll på ca 1 dl socker blandat med 2 tsk potatismjöl.
In i ugnen tills det är klart.

Inga kommentarer: