måndag 26 januari 2009

Måndag kväll och krassliga barn (recept 47)

Influensan har knallat ner i åldrarna.
I kväll blir det Brouchetta och köttfärsgryta med penne.
Brouchetta:
5 tomater (fint tärnande)
1/2 gullök (fint skuren i tärningar)
3 klyftor vitlök (krossad)
4 msk olivolja
3 krm salt
3 krm svartpeppar
Blanda ihop och låt stå i rumstemperatur.

4 skivor bröd rostat/grillat
Lägg röran på brödet och servera.
(receptet är fritt ihågkommet från Coops mattidning)

Köttfärsgryta- Enkel
400 g köttfärs
4 stora morötter (grovt rivna)
3 klyftor vitlök (krossade)
4 msk tomatpuré
4 burkar krossad tomat
2 kalvbuljong tärningar

Svartpeppar
Olivolja
Värm oljan och stek löken, morötter och vitlök. Stek i ungefär 10 minuter i med färs och stek tills färsen smular sig.
Fräs runt med tomatpuré, tillsätt krossad tomat, buljong, peppar och socker
Nu ska det koka på svag värme i 60 minuter gärna längre. Om man är hungrig så kan det bara koka i 30 minuter.
Pasta serveras det till grytan.
Grytan smakade bra kanske något för söt. Jag tror att man borde dutta i någon stark chili sås eller liknande..

Inga kommentarer: