onsdag 7 augusti 2013

Vegangryta med doft av Indien.

Gårdagens middag kryddades med inspiration från Amy´s piece of cake.
Rovorna har min mamma odlat och de frön som såtts kom ursprungligen från Island tydligen ska dessa rovor vara mildare i smaken än våra Svenska.Lite färsk hackad chili kunde jag nog haft i grytan men det blev gott ändå.

Gryta på tofu och rovor.
400 g tofu (skär i tärningar)
1/2 dl små linser
4 fint hackade tomater
2 gul lök (fint hackade)
3 rovor eventuellt Isländska (skär i stavar)
5 klyftor pressad vitlök
2 msk fin hackad ingefära
1 msk svarta senapsfrö
1/2 msk spiskummin (hela)
2 msk sambar
lagom med hing och salt
3 dl vatten
kokosolja.
Hetta upp oljan och poppa senapsfrö och därefter spiskummin.
I med vitlök och ingefära och fräs i tio sekunder tillsätt övriga kryddor.
Rör ner lök och tomat och låt koka på svag värme i kanske 10 minuter.
I med resterande ingredienser och var försiktig med tofun. Koka ytterligare i kanske 45 minuter tills linser mjuknat och såsen tjocknat. Eventuellt behövs det tillsättas mer vatten.






Inga kommentarer: